Sunday, March 8, 2009

Твоите солзи

Седнав покрај тебе
цвету мој.
Росата прекрасно
ти стои
убавице моја.

Ги избришав
нежно тие капки
кои неуморно се впиваа
в жедниве прсти.

Нека ги,
нека струи
твојата болка
во моите вени,
јас се што можев
да сторам
е да ти ја вратам
насмевката
која секогаш ќе ме потсетува
на твојата
неопислива убавина.

No comments: