Saturday, November 29, 2008

Не заминувај

Ме роди,
се израдува
на мојот прв плач
кога го слушна,
а јас за првпат
го видов твојот лик
и оние раце кои
за првпат го земаа
в прегратка моето
мало розово тело.

Те замолувам,
не дозволувај
да се збогувам
од твојот лик
и тие божествени раце.

Тогаш нема да можеш
да го чуеш мојот плач
ниту пак да ме прегрнеш
за утеха.

Никогаш повеќе.

No comments: