Thursday, April 2, 2009

Мртовец

Чекорам сама
на дождот,
го молам облакот
да ме стопи
со своите солзи,
капките да ме избришат
- да ме нема.

Горчината ја плукав
да го исфрлам отровот
кој ме задушува,
но сега останав
само со солзи
и со неподвижен лик
закован на еден мртовец
во сандакот на животот.

No comments: