Tuesday, December 9, 2008

:)

Не,
и покрај се
нема да заборавам
да се смеам,
нема да заборавам
да се радувам
на секое ново
изгрејсонце
кое ми се насмевнува
посакувајќи ми
пријатни мигови.

Ќе бидам
градина од насмевки
од овој миг,
ќе бидам мека
постела
за мирен сон
и свила од нежности
врзана за колкот
на убавицата
која спокојно чекори
по песокта.

Дојди,
со себе носам
преубави дарови,
нудам прегратки,
бескрајна љубов
и слатки зборови
претопени во
медот на тишината,

ти нудам насмевка,
одблесок во темниот тунел.

No comments: